On-Page SEO Meta Tags MCQs 50 with Answers

0
On-Page-Meta-Tags-SEO-50-MCQs



1. Which meta tag is used to define the title of a webpage?

   A) <meta name="keywords">

   B) <meta name="description">

   C) <title>

   D) <meta name="title">

   Answer: C) <title>


2. Which meta tag provides a brief summary of the content on a webpage?

   A) <meta name="description">

   B) <meta name="keywords">

   C) <meta name="author">

   D) <meta name="summary">

   Answer: A) <meta name="description">


3. Which meta tag is used to specify keywords related to the content of a webpage?

   A) <meta name="keywords">

   B) <meta name="description">

   C) <meta name="author">

   D) <meta name="content">

   Answer: A) <meta name="keywords">


4. Which meta tag specifies the character encoding for an HTML document?

   A) <meta charset="">

   B) <meta name="charset">

   C) <meta encoding="">

   D) <meta content-encoding="">

   Answer: A) <meta charset="">


5. Which meta tag is used to control the behavior of search engine crawlers?

   A) <meta name="robots">

   B) <meta name="crawlers">

   C) <meta name="spiders">

   D) <meta name="search-engine">

   Answer: A) <meta name="robots">


6. Which meta tag is used to specify the viewport for responsive web design?

   A) <meta name="viewport">

   B) <meta name="responsive">

   C) <meta name="display">

   D) <meta name="layout">

   Answer: A) <meta name="viewport">


7. Which meta tag indicates the primary language of the document?

   A) <meta name="language">

   B) <meta name="locale">

   C) <meta name="lang">

   D) <meta name="content-language">

   Answer: D) <meta name="content-language">


8. Which meta tag is used to refresh the webpage after a specified time interval?

   A) <meta http-equiv="refresh">

   B) <meta name="refresh">

   C) <meta http-equiv="reload">

   D) <meta name="reload">

   Answer: A) <meta http-equiv="refresh">


9. Which meta tag specifies the author of the webpage?

   A) <meta name="author">

   B) <meta name="creator">

   C) <meta name="publisher">

   D) <meta name="writer">

   Answer: A) <meta name="author">


10. Which meta tag is used to prevent search engines from indexing a webpage?

    A) <meta name="noindex">

    B) <meta name="index">

    C) <meta name="nofollow">

    D) <meta name="no-crawl">

    Answer: A) <meta name="noindex">


11. Which meta tag specifies the URL of the page's canonical version?

    A) <meta name="canonical">

    B) <meta name="original-url">

    C) <meta name="main-url">

    D) <meta name="primary-url">

    Answer: A) <meta name="canonical">


12. Which meta tag is used to specify the date the content was last modified?

    A) <meta name="last-modified">

    B) <meta name="updated">

    C) <meta name="modification-date">

    D) <meta name="revision-date">

    Answer: A) <meta name="last-modified">


13. Which meta tag is used to set a maximum amount of time before a page should be refreshed?

    A) <meta http-equiv="refresh">

    B) <meta name="refresh">

    C) <meta http-equiv="expire">

    D) <meta name="expire">

    Answer: C) <meta http-equiv="expire">


14. Which meta tag indicates the character set used in the HTML document?

    A) <meta charset="">

    B) <meta name="charset">

    C) <meta encoding="">

    D) <meta content-encoding="">

    Answer: A) <meta charset="">


15. Which meta tag is used to specify the geographic location of a webpage?

    A) <meta name="location">

    B) <meta name="geo">

    C) <meta name="place">

    D) <meta name="position">

    Answer: B) <meta name="geo">


16. Which meta tag is used to specify the character encoding for an HTML document?

    A) <meta charset="">

    B) <meta name="charset">

    C) <meta encoding="">

    D) <meta content-encoding="">

    Answer: A) <meta charset="">


17. Which meta tag provides the search engine with a list of keywords relevant to the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: A) <meta name="keywords">


18. Which meta tag is used to specify a description of the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: B) <meta name="description">


19. Which meta tag is used to specify the software used to generate the page?

    A) <meta name="generator">

    B) <meta name="author">

    C) <meta name="software">

    D) <meta name="creator">

    Answer: A) <meta name="generator">


20. Which meta tag is used to specify the preferred stylesheet to use for the page?

    A) <meta name="stylesheet">

    B) <meta name="style">

    C) <meta name="css">

    D) <link rel="stylesheet" href="...">

    Answer: D) <link rel="stylesheet" href="...">



21. Which meta tag is used to specify the character set used in the HTML document?

    A) <meta charset="">

    B) <meta name="charset">

    C) <meta encoding="">

    D) <meta content-encoding="">

    Answer: A) <meta charset="">


22. Which meta tag provides the search engine with a list of keywords relevant to the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: A) <meta name="keywords">


23. Which meta tag is used to specify a description of the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: B) <meta name="description">


24. Which meta tag is used to specify the software used to generate the page?

    A) <meta name="generator">

    B) <meta name="author">

    C) <meta name="software">

    D) <meta name="creator">

    Answer: A) <meta name="generator">


25. Which meta tag is used to specify the preferred stylesheet to use for the page?

    A) <meta name="stylesheet">

    B) <meta name="style">

    C) <meta name="css">

    D) <link rel="stylesheet" href="...">

    Answer: D) <link rel="stylesheet" href="...">


26. Which meta tag is used to specify the URL of the page's canonical version?

    A) <meta name="canonical">

    B) <meta name="original-url">

    C) <meta name="main-url">

    D) <meta name="primary-url">

    Answer: A) <meta name="canonical">


27. Which meta tag indicates the character set used in the HTML document?

    A) <meta charset="">

    B) <meta name="charset">

    C) <meta encoding="">

    D) <meta content-encoding="">

    Answer: A) <meta charset="">


28. Which meta tag provides the search engine with a list of keywords relevant to the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: A) <meta name="keywords">


29. Which meta tag is used to specify a description of the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: B) <meta name="description">


30. Which meta tag is used to specify the software used to generate the page?

    A) <meta name="generator">

    B) <meta name="author">

    C) <meta name="software">

    D) <meta name="creator">

    Answer: A) <meta name="generator">


31. Which meta tag is used to specify the viewport for responsive web design?

    A) <meta name="viewport">

    B) <meta name="responsive">

    C) <meta name="display">

    D) <meta name="layout">

    Answer: A) <meta name="viewport">


32. Which meta tag indicates the primary language of the document?

    A) <meta name="language">

    B) <meta name="locale">

    C) <meta name="lang">

    D) <meta name="content-language">

    Answer: D) <meta name="content-language">


33. Which meta tag is used to refresh the webpage after a specified time interval?

    A) <meta http-equiv="refresh">

    B) <meta name="refresh">

    C) <meta http-equiv="reload">

    D) <meta name="reload">

    Answer: A) <meta http-equiv="refresh">


34. Which meta tag specifies the author of the webpage?

    A) <meta name="author">

    B) <meta name="creator">

    C) <meta name="publisher">

    D) <meta name="writer">

    Answer: A) <meta name="author">


35. Which meta tag is used to prevent search engines from indexing a webpage?

    A) <meta name="noindex">

    B) <meta name="index">

    C) <meta name="nofollow">

    D) <meta name="no-crawl">

    Answer: A) <meta name="noindex">


36. Which meta tag specifies the URL of the page's canonical version?

    A) <meta name="canonical">

    B) <meta name="original-url">

    C) <meta name="main-url">

    D) <meta name="primary-url">

    Answer: A) <meta name="canonical">


37. Which meta tag is used to specify the date the content was last modified?

    A) <meta name="last-modified">

    B) <meta name="updated">

    C) <meta name="modification-date">

    D) <meta name="revision-date">

    Answer: A) <meta name="last-modified">


38. Which meta tag is used to set a maximum amount of time before a page should be refreshed?

    A) <meta http-equiv="refresh">

    B) <meta name="refresh">

    C) <meta http-equiv="expire">

    D) <meta name="expire">

    Answer: C) <meta http-equiv="expire">


39. Which meta tag indicates the character set used in the HTML document?

    A) <meta charset="">

    B) <meta name="charset">

    C) <meta encoding="">

    D) <meta content-encoding="">

    Answer: A) <meta charset="">


40. Which meta tag is used to specify the geographic location of a webpage?

    A) <meta name="location">

    B) <meta name="geo">

    C) <meta name="place">

    D) <meta name="position">

    Answer: B) <meta name="geo">


41 Which meta tag is used to specify the viewport for responsive web design?

A) <meta name="viewport">

B) <meta name="responsive">

C) <meta name="display">

D) <meta name="layout">

 Answer: A) <meta name="viewport">


42. Which meta tag provides the search engine with a list of keywords relevant to the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: A) <meta name="keywords">


43. Which meta tag is used to specify a description of the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: B) <meta name="description">


44. Which meta tag is used to specify the software used to generate the page?

    A) <meta name="generator">

    B) <meta name="author">

    C) <meta name="software">

    D) <meta name="creator">

    Answer: A) <meta name="generator">


45. Which meta tag is used to specify the preferred stylesheet to use for the page?

    A) <meta name="stylesheet">

    B) <meta name="style">

    C) <meta name="css">

    D) <link rel="stylesheet" href="...">

    Answer: D) <link rel="stylesheet" href="...">


46. Which meta tag is used to specify the URL of the page's canonical version?

    A) <meta name="canonical">

    B) <meta name="original-url">

    C) <meta name="main-url">

    D) <meta name="primary-url">

    Answer: A) <meta name="canonical">


47. Which meta tag indicates the character set used in the HTML document?

    A) <meta charset="">

    B) <meta name="charset">

    C) <meta encoding="">

    D) <meta content-encoding="">

    Answer: A) <meta charset="">


48. Which meta tag provides the search engine with a list of keywords relevant to the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: A) <meta name="keywords">


49. Which meta tag is used to specify a description of the content of the page?

    A) <meta name="keywords">

    B) <meta name="description">

    C) <meta name="author">

    D) <meta name="content">

    Answer: B) <meta name="description">


50. Which meta tag is used to specify the software used to generate the page?

    A) <meta name="generator">

    B) <meta name="author">

    C) <meta name="software">

    D) <meta name="creator">

    Answer: A) <meta name="generator">



Post a Comment

0 Comments
Post a Comment (0)
To Top